Risico’s

Natuurlijk zullen we er altijd alles aan doen om het verblijf van uw kat zo aangenaam mogelijk maken. Maar het zijn en blijven levende wezentjes die toch ook risico’s kunnen lopen. Vandaar dat wij u hiervan wel op de hoogte willen brengen.

Welke risico’s loopt uw kat tijdens het verblijf?

Niesziekte
Dit is een virusbesmetting waartegen uw kat gevaccineerd dient te zijn. Net als een griepvaccinatie geeft dit niet 100 procent zekerheid dat uw kat geen niesziekte zou kunnen krijgen. Het gaat dan wel om een veel mildere vorm dan niesziekte bij ongevaccineerde katten.

Onaangepast gedrag 
Erg angstige of agressieve katten blijven gedurende hun verblijf in hun eigen ruime cattery verzorging ontvangen.

Slecht eten 
Slechte eters zijn bij ons uitzonderingen.
Door ons uitgebreide keuzemenu gaan de meeste katten wel eten.

Vechtpartijen
Deze komen vrijwel niet voor. Uw kat verdedigt immers geen eigen territorium zoals bij u thuis. Echt fervente ruziemakers verblijven in zijn/haar eigen ruime cattery.

Chronische ziektebeelden 

Zoals oorontstekingen en diarree, doen zich bij ons niet méér voor dan bij u thuis.

Onverwachte en niet te voorspellen ziekten, die ook thuis niet te voorzien zouden zijn geweest. Onze dierenarts is dagelijks aanwezig.

Vlooien
Vlooien worden door een zeer gerichte, meteen bij binnenkomst, verplichte preventieve behandeling voorkomen. Wij doen de vlooienbandjes van uw kat af (en geven deze in een plastic zakje weer mee naar huis terug) en brengen een antivlooienmiddel op uw kat aan. Deze behandeling is verplicht en wordt tegen sterk gereduceerd tarief gegeven.

Medische zaken 
Als uw kat medicijnen moet innemen, is dat meestal niet zo’n probleem voor ons. Een voorwaarde is dan wel dat de kat makkelijk te hanteren is, zodat wij de medicijnen kunnen toedienen. Helaas kunnen wij niet alle katten met medische problemen opvangen. Heeft u vragen hierover neemt u dan gerust contact met ons op. Katten met suikerziekte kunnen wij helaas nooit opnemen. Katten eten soms niet of weinig tijdens de eerste dag(en) door de stress van een nieuwe omgeving. Dat risico kunnen wij met een kat met suikerziekte niet nemen, want dan kunnen wij hem of haar geen insuline toedienen, met desastreuze gevolgen.

Comments are closed.