Pet Parents Plan

Prins Petfoods introduceert samen met Stichting Dierentehuis Flevoland en het Martin Gaus Dierenhotel in Lelystad het Pet Parents plan om eenzaamheid bij ouderen te verminderen.

Via het Pets Parents plan kunnen senioren voor een vast wekelijks bedrag een asielhond of -kat adopteren en in huis nemen. Om de drempel voor het genieten van een huisdier zo laag mogelijk te maken, wil Prins de ouderen daarbij maximaal ontzorgen. Dat gebeurt door hulp en advies te geven bij de voeding en gezondheidscontroles en het dier bij overlijden van de Pet Parent weer op te vangen.

Win-win

Uit onderzoek blijkt dat ouderen van huisdierbezit niet alleen gelukkiger, maar ook fysiek én mentaal gezonder worden. Huisdieren zorgen voor meer beweging, minder stress en nieuwe contacten via de activiteiten in het Pet Parents ontmoetingscentrum. Door bewust te kiezen voor herplaatsdieren die een nieuw thuis nodig hebben ontstaat er een win-winsituatie. Uiteraard worden de te adopteren honden en katten vooraf voor het Pets Parents plan gescreend en geselecteerd.

Alle kosten inbegrepen

De voor adoptie beschikbare dieren komen op de website van Stichting Dierentehuis Flevoland en het Martin Gaus Dierenhotel. Deelname aan het Pet Parents plan kost 10 euro per week voor een kat en 15 euro per week voor een hond. Daarbij zijn alle medische kosten, voeding en onderdak in het dierenhotel als iemand tijdelijk niet voor zijn dier kan zorgen inbegrepen. De Pet Parents krijgen bovendien gratis toegang tot educatieve activiteiten.

Meer weten?

Geïnteresseerde Pet Parents kunnen contact opnemen via 0320-229500.

Comments are closed.